Політика

Суд зобов’язав телеканал «Дитинець» спростувати недостовірну інформацію про народного депутата

Сьогодні, 8 листопада, в чернігівському Апеляційному суді пройшло засідання у справі щодо недостовірності інформації, яку на одній із нарад виголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, а телеканал «Дитинець» випустив в ефір.

Мер тоді висловився, що помічник народного депутата Валерія Давиденка тримає незаконні лазні на березі Десни. Хоча такого помічника не існує в природі. Суд першої інстанції позов нардепа не задовольнив, назвавши вислів мера оціночним судженням, що не підлягає спростуванню. Та й загалом вирішив, що інформація не стосується позивача і не завдає шкоди його репутації.

23476515_880602588779225_124473148_nАпеляційний суд вирішив інакше. Рішення Деснянського суду скасували, позовну заяву задовольнили частково. Інформацію, виголошену мером Атрошенком на нараді та поширену телеканалом «Дитинець» визнали недостовірною і такою, що завдає шкоди честі та діловій репутації.

Тому телеканал «Дитинець» зобов’язали видалити сюжет із Мережі інтернет та офіційно спростувати інформацію. Усі судові збори лягли на плечі відповідачів. Суд не задовольнив єдину вимогу позивача – моральну компенсацію в розмірі 1 гривні Валерій Давиденко не отримає.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. хоть кто то заткнет рот етому треплу

  2. Знесли судье бабло и выиграли дело ) это я про первое дело когда Атрон победил. говорили даже какая сумма была

  3. На Магистрацкой неспокойно. Нежданчик. Анатолич думал все куплено как и первый раз. Чето пошло не так

Back to top button