Суспільство

Кіптівська ОТГ першою в Україні розпочинає розвивати сільський аграрний бізнес (Фото)

У Кіптівській об’єднаній територіальній громаді підписали пілотний проект з організації землеустрою та впровадження стратегії місцевого економічного розвитку в умовах децентралізації.

Стратегічна мета проекту – створити електронне управління землями на території вже створених ОТГ для їх стабільного економічного розвитку. Такий проект втілюється в Україні вперше і є інноваційним. Підтримку в реалізації пілотного земельного проекту надає Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Із 413 об’єднаних територіальних громад в Україні саме Кіптівська розпочне розвивати сільський аграрний бізнес, що дасть змогу забезпечити соціально-економічний розвиток сільських територій і створить міцний фундамент для подальшого існування громади. У результаті проекту громада отримає інформацію щодо кількості та якості земельних ресурсів на її території, план раціонального використання земель з урахуванням природоохоронних вимог та потреб громади, підвищення ефективності використання земель і формування фонду земель комунальної власності.

Протокол, який дасть старт реалізації проекту, підписали керівник Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського туризму» Патрік Рейдер та голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма.

У підписанні протоколу взяли участь народний депутат України Валерій Давиденко, депутат обласної ради Ірина Грозенко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Іван Фурсенко.

Нині у Кіптівській ОТГ працює знімальна група ЧЕline, тож чекаємо подробиць з історичної для Чернігівщини та всієї України події.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button