Суспільство

На Чернігівщині на кожне вільне робоче місце претендує 5 осіб

За січень-березень 2018 року лави безробітних в області поповнили 5,4 тис. громадян – на 29,6% менше порівняно з відповідним періодом минулого року.  Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Зменшення реєстрації зафіксовано в 19 районах і м. Чернігові, незначне збільшення – лише у трьох районах, а саме: Козелецькому, Куликівському та Ріпкинському.

Загалом протягом І кварталу поточного року на обліку в центрах зайнятості перебували й отримували послуги 16,4 тис. безробітних громадян – на 18,5% менше, ніж у цей період торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада Сновська хоче відновити роботу автовокзалу

До активних програм сприяння зайнятості залучено 3,5 тис. осіб. Зокрема понад 2 тис. осіб працевлаштовано, більше тисячі – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 430 – скеровано на професійне навчання.

Станом на 1 квітня в області налічувалось 11,6 тис. офіційно безробітних громадян  – на 1,7 тис. осіб, або 13% менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендували 5 осіб (8 – торік). У розрізі районів навантаження на одне вільне робоче місце коливається від 3 осіб у Чернігові до 32 – у Ріпкинському районі.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. уменьшилось число безработных, потому что уехали работать за границу, скоро некому будет вообще работать, доигрались

  2. А ГДЕ МОЖНО НАЙТИ РАБОТУ ПОСЛЕ 50 ? ( КРОМЕ КАССИРА ИЛИ ПРОДАВЦА ? ), ВСЕ ХОТЯТ ДО 35 И С ОПЫТОМ РАБОТЫ…..

Back to top button