Суспільство

Освітяни Деснянської ОТГ святкують перемогу: школи ремонтують і зарплату не затримують (Відео)

Директор Деснянської загальноосвітньої школи Лідія Миронова запрошує нашу знімальну групу до актової зали навчального закладу. Хоч і соромиться таким хвалитися, утім, показує на 300 нових стільців. Поки Десна не стала об’єднаною громадою, про таку обновку в школі могли лише мріяти.

«Стільці зручні, тому що нові, сучасні. Дітям дуже приємно, що все оновлюється завдяки громаді», — зазначає Лідія Миронова – директор Деснянської ЗОШ І-ІІІ ст.

Ще одна обновка школи – нова класна кімната, яку переробили зі старої спортивної зали.

«Це була кімната спортивна для учнів початкових класів. Тепер виникла потреба, оскільки в нас 13 класів у початковій школі, 13 класів у середній і старшій школі», — коментує Лідія Миронова.

За 2016 рік у Деснянській загальноосвітній школі перекрили дах, зробили євроремонти у кількох класних кімнатах і коридорах, закупили меблі та сучасну техніку, зокрема по класах розвісили плазми, аби дітки могли переглядати навчальні відео. І зрештою в школі привели до ладу їдальню – те, чого не могли зробити багато років.

Усього на території громади знаходяться 5 навчальних закладів із майже тисячею учнів. За виділені державою кошти на ремонт об’єктів інфраструктури, значний відсоток громада віддала саме на освіту – в сільських школах теж зробили серйозні ремонти: замінили вікна, встановили сучасні енергозберігаючі технології, відремонтували дахи. І мало не вперше за останній час працівники закладів освіти Деснянської ОТГ почали вчасно отримувати заробітну плату і соціальні виплати.

Це результати лише першого року життя Деснянської об’єднаної територіальної громади, що організувалася на Чернігівщині однією з перших. На власному прикладі вона довела, що зробила правильний крок, не злякавшись реформи. Наприклад, цього року держава знову дає майже 9 мільйонів «підйомних» коштів. Громада розпочне ремонти в Деснянській гімназії і купить новий шкільний автобус.

Ще статті по темі

Back to top button