Суспільство

У Чернігові перебуває головний медик країни

Сьогодні до Чернігова приїхала в.о.міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Наразі вона виступає перед чернігівськими лікарями. Мета візиту міністра — ознайомити чернігівських медиків із реформою у системі охорони здоров’я.

Реформа стартувала вже цього року і триватиме до 2018-го. За цей час, стверджує пані Уляна, українська медицина стане ідеальною. Складові реформи, на які Міністерство охорони здоров’я робитиме акцент, — превентивна медицина, сімейна медицина, доступні ліки.

«Сьогодні 92 % українців бояться потрапити до лікарні, бо не довіряють медикам; 34% жінок і 41% чоловіків помирають у працездатному віці через те, що не мають сімейного лікаря. Це жахливо. Ми наполягаємо, щоб люди лікувалися і були здорові, щоб смертність була нижчою. Я сподіваюся, що реформа буде корисною для України і наша нація стане здоровішою», — зазначила Уляна Супрун.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ну-ну… лучше бы Ульяна ознакомилась с уже предложенными реформами в черниговских больничках: сокращение живых работающих людей, при чем не пенсионеров, а молодых и РАБОТАЮЩИХ… сокращение должностей (на 0,5 ставки, например), без которых работа отделений будет как олимпиада где среди спортсменов бегунов окажется пузатый одноногий коротун на костылях… поголовно всех предупредили вот, что 2017 пройдет под девизом: все на свой счет не менее 14 дней! Вот это реформа по-черниговски! А Супрун… ну ее сейчас фарммафия давит — посмотрим.

Back to top button