Суспільство (відео)

Мільйони на порятунок чернігівців: надзвичайникам надійшла важлива спецтехніка (Відео)

Пожежно-рятувальні частини Чернігівщини поповнилися новою технікою. 4 нові «МАЗи» надійшли в область згідно з урядовою програмою. Машини оснащені майже ідеально, зізнаються самі рятувальники. Запевняють, тепер вони готові до будь-якої надзвичайної ситуації.

«Десь упало дерево – зможемо виїхати.  На аварію – людину вивільнити з понівеченої машини. Є аварійно-рятувальне обладнання, крім пожежного, на цих авто», — начальник управління ДСНС в області Роман Гордовий.

Вручили рятувальникам і вантажівку «Mercedes-Benz», якою свого часу користувалися контрабандисти. Машина тривалий час стояла на штрафмайданчику. Її через суд передало рятувальникам Міністерство юстиції.

Тепер автівка слугуватиме для перевезення обладнання аварійно-рятувального загону спецпризначення у різні куточки області. До цього часу надзвичайникам доводилося винаймати вантажівки.

«Щоб техніка не пропадала, не зогнила на майданчику, буде слугувати на благо Чернігівщини», — голова ОДА Валерій Куліч.

Три з п’яти машин передадуть у райони. Зокрема, у Бахмач, Ічню та Новгород-Сіверський. Окрім автотехніки, у чернігівських рятувальників з’явилися нові човни, пожежні шланги та обладнання для підводного розмінування.

Журналіст Юрій Михуля 

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button