Суспільство

На Чернігівщині хочуть ремонтувати вертоліт за 100 мільйонів

Старенький вертоліт Мі-8МТ, що знаходиться в підпорядкуванні ніжинського спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, хотіли відремонтувати, витративши на це 100 мільйонів гривень.

Торги пройшли, переможця визначили – ДП «Авіакон» із міста Конотопа. Але ті відмовились.

1

Контактна особа замовників ремонту (авіаційного загону) – Олексій Мандзюк причини відмови не назвав: «Не знаю, чому відмовились. Спитайте в них».

Торги проводились в грудні минулого року, й, оскільки угода не відбулася, гроші на ремонт треба виділяти вкотре вже цього року.

Чи не завелика така сума для ремонту цієї техніки, нам також не сказали. «Сума 100 мільйонів була виділена з державного бюджету Кабінетом Міністрів. Спитайте в них, чому така вартість», – говорить Олексій Мандзюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськраду ремонтуватимуть за 1,5 мільйона

Рік випуску вертольота він також назвати не зміг. Але, згідно з інтернет-даними, він, швидше за все, був вироблений ще в Радянському Союзі, оскільки з 1991 року почали виготовляти удосконалений варіант МІ-8 – МІ-8АМТ.

Вартість нового Мі-8АМТ 2016 року випуску ще й із позначкою VIP на російських інтернет-ресурсах коливається в межах 350 мільйонів гривень. Старий МІ-8 в українських інтернет-ресурсах продавали за 77 мільйонів.

2

Ще статті по темі

Back to top button