Суспільство

Магнолії – королеви квіткового світу

Серед квіткових рослин великим успіхом користуються магнолії. Вони ростуть на землі з крейдяного періоду і до цього часу вражають своєю неповторною красою, розмаїттям чарівних кольорів. Викопні рештки магнолії були знайдені на території України. Великий рід стародавньої рослини включає понад 210 видів, названих іменем французького ботаніка П’єра Маньоля. Компанія «Клуб рослин» надає можливість придбати чудові магнолії та використати їх у ландшафтному дизайні дачних, прибудинкових, присадибних ділянок. З фотографіями, описом вічнозелених та листопадних дерев з квітками неймовірної краси можна ознайомитися на сайті інтернет-магазину садівництва

plants-club.ua та веб-сторінці https://plants-club.ua/ru/magnoliya-listvennye. До поширених належить 120 видів магнолії, серед яких 25 сортів декоративної рослини є морозостійкими та призначені для вирощування у районах, які знаходяться у помірному кліматичному поясі. Шкода, що понад 45 її видів перебувають під загрозою зникнення.

Відмінні особливості магнолій

Кожний вид декоративної рослини має свої характерні особливості. Магнолія не є виключенням. До переліку її відмінностей занесені:

  • зовнішній вигляд:дерево або кущ;
  • форма, колір листя;
  • особливості кори та плодів;
  • форма, колір, розмір пелюсток квітів;
  • висота рослини у дорослому стані;
  • період цвітіння. ступінь стійкості до низьких та високих температур, вітру;
  • умови догляду для ефективного розвитку, росту рослини;
  • ціна магнолії.

108422777_1327249847_0_48cbe_e17c243c_orig

Особливості посадки та вирощування

Магнолії по праву заслуговують увагу та хвалу садоводів, бажаючих насолоджуватися розкішними, пахучими квітами королівської рослини. Засвоєння прийомів догляду за ними є запорукою ефективного їхнього розвитку, росту. До часу посадки магнолій належить весняний та осінній період. Найкращими місцями для росту надзвичайно гарних, розкішних декоративних рослин, не схильних до атак шкідливих комах, є затишні, захищені від вітру та протягів ділянки. Грунт з додаванням перепрілого компосту та розпушувачів у вигляді піску є найкращою основою для посадки популярних, декоративних рослин. Застой води призводить до загибелі магнолій. Для виключення такої проблеми потрібно зробити дренаж. Внесення древесної золи до посадових ям є корисним для розвитку, росту вічнозелених та листопадних дерев з квітками неймовірної краси.

Молоді магнолії заборонено висаджувати під кронами плодових дерев. Така необачність може стати причиною пошкодження декоративної рослини із-за падаючих яблук, груш, абрикос, слив. В перші дні після висадки магнолії у грунт потрібно забезпечити регулярний полив теплою водою. Радіус мульчування складає 50 см від посадової ями. Такий захід допоможе знизити випаровування вологи та забезпечити рослину необхідною її кількістю. Добрива вносяться, не пізніше червня. Необхідні дози зазначаються виробниками продукції. У зимовий період рекомендується вкривати грунт біля магнолії шаром опалого листя, сосновою корою, хвоєю, товщиною від 20 см до 30 см, для захисту її коріння від підмерзання. Обрізання гілок декоративних дерев без крайньої необхідності заборонено. При появі перших ознак хлорозу, який проявляється у пожовтінні молодого листя, потрібно проводити обробку магнолії розчином хелати заліза та підливати його у грунт. Відстань між рослинами повинна складати, не менше 4-5 метрів.

Виконная порад досвідчених садівників та дендрологів є запорукою ефективного розвитку, росту магнолій, які занесені до категорії розкішних квіткових рослин світу.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button