Суспільство

У Ніжині хочуть створити музей родини Корольова

На розі вулиць Гоголя та Яворського зберігся магазин, у якому бабуся майбутнього конструктора торгувала ніжинськими огірками.

Музейний куточок, присвячений родині Москаленків, планують відкрити в приміщенні магазину в місті Ніжин Чернігівської області, який понад сто років тому належав бабусі та дідусю видатного конструктора Сергія Корольова. Про це повідомив в інтерв’ю Zruchno.Travel директор Ніжинського краєзнавчого музею Геннадій Дудченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці Короленка відбулося відкриття курсів української мови

 «Проводимо перемовини з орендарями будинку, в якому був магазин, що належав родині Москаленків, щоб там була музейно-комерційна складова, де гості Ніжина могли б, наприклад, придбати ті самі ніжинські огірки. Бо бабуся Корольова – Марія Москаленко була активним промоутером цієї торгової марки, їздила з ними до Санкт-Петербурга. Була одним із найбільших оптових постачальників ніжинських огірків на початку XX століття», – зазначив Геннадій Дудченко.

Магазин «Бакалійна торгівля М.Я. Москаленка» розташовувався на розі нинішніх вулиць Гоголя та Яворського в Ніжині. Його збережена будівля є частиною архітектурного комплексу торговельних рядів XIX століття. Натомість житловий будинок Москаленків, у якому з 1908 по 1914 рік жив Сергій Корольов, до наших днів не зберігся.

Як повідомляв Zruchno.Travel, навесні в Ніжині відкрили меморіальну музейну кімнату «Мандрівник козацького роду. Юрій Лисянський – видатний навколосвітній мореплавець, географ та першовідкривач».

Джерело: zruchno.travel

Ще статті по темі

Back to top button