Культура

Чернігівська артистка отримала нагороду «За кращу жіночу роль другого плану»

Днями закінчився XIV Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької, що проходив у Ніжині з 27 жовтня по 5 листопада. Цьогоріч Чернігівський академічний облмуздрамтеатр ім. Т.Г.Шевченка запропонував до фестивальної програми ніжинського фестивалю виставу «Кайдашева сім’я» за твором класика української драматургії Івана Нечуя-Левицького у постановці заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінальний акорд відлунав: Міжнародний фестиваль “Слов’янські театральні зустрічі” завершився

Примітною ознакою цієї вистави, презентованої на фестивалі жіночої творчості, є те, що головні ролі в ній виконують саме актриси, які разом з усім акторським ансамблем на сцені створюють яскраву картину колоритного українського побуту.

Надзвичайно приємно було дізнатися, що рішенням журі XIV Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості імені Марії Заньковецької за високу індивідуальну майстерність визнано лауреатом фестивалю і нагороджено дипломом у номінації «За кращу жіночу роль другого плану» заслужену артистку України Любов Колесникову за виконання ролі Баби Палажки у виставі «Кайдашева сім’я» за твором І.Нечуя-Левицького Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Ще статті по темі

Back to top button