Суспільство

Універмаг «Сіверський» і розбудова Рокоссовського: ретроспектива (Фото)

У спільності «Старий Чернігів» Анатолій Ярошенко опублікував світлини різних років, на яких зображене перехрестя вулиці Рокоссовського та проспекту Перемоги. Це місце знаходиться біля ринку «Нива». На фото можна роздивитися універмаг «Сіверський», спорудження багатоповерхівок по вулиці Рокоссовського та пейзажі минулих років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старий Чернігів у кольорових фото (Відео)

«Перехрестя проспекту Перемоги та вулиці Рокоссовського в Чернігові. Саме це перехрестя стало початком цілого району. Пильний погляд одразу побачить, що будинки на перехресті будували з врахуванням того, що проспект Перемоги стане головною артерією. І плани з поєднання цього апендиксу з основним проспектом Перемоги таки були. Від П’яти кутів планувалось прорізати проспект аж до вулиці Рокоссовського. Але, як кажуть, не судилось… Так і лишився шматок проспекту відірваним від самого проспекту. Але ми можемо милуватись світлинами цієї частини нашого міста різних років», – зазначає Анатолій Ярошенко.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Подобная архитектура — не для нашего европейского народа. Держу пари — крыша первого этажа «Сиверского» завалена окурками, пробками и презервативами с верхних этажей жилого дома.
    Аналогичный дебилизм архитекторов — детские бетонные лабиринты во дворах некоторых многоэтажных домов. Дети бегают не внутри лабиринтов, как виделось архитектору, а по их верхней части, рискуя сломать башку. А внутри — серут алкаши и ночные прохожие, возвращающиеся с бл…док.

Back to top button