Суспільство

Нардеп з Чернігівщини провела у Верховній Раді «радіаційний експеримент»

Після туру до Чорнобильської АЕС народний депутат України з Чернігова Анна Романова надихнулася цікавим експериментом. Вона принесла до приміщення Верховної Ради дозиметр аби вимріяти рівень радіації у парламенті.

Про це Анна Романова написала на своїй сторінці у Facebook.

62176769_392588181601185_3678605876609941504_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віртуальний Чорнобиль показують у Німеччині

«Після туру до Чорнобилю мене попрохали взяти дозиметр та виміряти опромінення у Верховній Раді. Чесно кажучи, по відчуттям – в залі ВР («під куполом») набагато важче, аніж зараз у Чорнобилі. Проте Верховна Рада виявилася, на диво, дуже не радіаційною. До прикладу – в мене вдома фон набагато вище. А виміряла всюди – і біля колони, і біля трибуни, і біля спікера Парубія. Фон нижче, ніж на вулиці, як не крути. Загадка тяжкості ВР для мене залишається не розгаданою», — зазначає у дописі Анна Романова.

Нардеп зазначила, що Чорнобильська зона для неї небайдужа з декількох причин: по-перше, прожила все дитинство в оточенні людей-ліквідаторів, а по-друге, зараз після виходу культового серіалу про Чорнобиль туристи зі всього світу хочуть відвідати зону відчуження.

Тож вона своїми очима побачила всі перепони та негаразди, з якими стикаються туристи: довгі черги, бюрократія, недостатність смітників. Зараз Анна Романова готує запити у відповідні інстанції.

«Лише за минулу суботу іноземні туристи заплатили державі за вхід до Чорнобильської зони півмільйона гривень. Це за один день. За ці кошти можна не те що утримувати зону, а й розвивати її, наводити лад. Це наша пам`ять», — зазначає Анна Романова.

Ще статті по темі

Back to top button