Суспільство

На Чернігівщині підлітки врятували 36-річного чоловіка, який провалився під кригу

7 грудня 13-річні Кирило і Богдан та 17-річна Каріна, мешканці м.Борзна, близько 17-ї години проходили біля мосту через річку Борзенка, що протікає через районний центр. У цей час вони почули крики про допомогу та побачили, що під мостом провалилася під кригу людина. Не розгубившись, молоді люди викликали рятувальників, а самі підібрались до чоловіка та витягли його з крижаної води. Надзвичайники 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Борзна, які оперативно прибули за викликом, доставили 36-річного місцевого жителя до підрозділу, надали першу невідкладну допомогу та передали медичним працівникам. Із діагнозом «переохолодження» чоловіка було доставлено до центральної районної лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні та небайдужі громадяни врятували чоловіка з передозуванням

Руренко Богдан – учень 8 класу Борзнянської загальноосвітньої школи ім. Христини Алчевської, Дахно Кирило – учень 8 класу Борзнянської гімназії ім. Пантелеймона Куліша. Колеснікова Каріна цього року закінчила навчальний заклад.

У зв’язку з цим рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян із проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування на льоду водойм. За умов нестійких і плюсових температур слід утриматися від виходу на кригу, це небезпечно. Не дозволяйте дітям бавитися на льоду, адже часом достатньо лише одного кроку, аби опинитися у воді. Бережіть своє життя! У небезпечних ситуаціях негайно викликайте рятувальників за номером телефону «101».

75594582_2477572695702217_7076976523114184704_o

(на фото – Богдан Руренко)

Управління ДСНС України в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button