Суспільство

Скільки коштує відгуляти Новий рік у Чернігові та коли «забивати» місця в ресторанах

Чимало чернігівців, здебільшого молодь, замість тихого сімейного святкування Нового року обирають гучні компанії та феєричні веселощі. А щоб не відволікатися на за приготування салатів, миття брудного посуду 1 січня та не переживати за те, куди подіти залишки святкових страв, багато хто вирішує зустрічати Новий Рік у ресторані або заміських комплексах.

Вартість таких гулянь у Чернігові відрізняється, залежно від розташування ресторану, його популярності та святкової програми.

Зазвичай заклади беруть кошти за бронювання – від 10% мінімального замовлення з розрахунку на кількість осіб. Деякі називають фіксовані суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці розповіли, як святкуватимуть Новий рік

Що стосується святкової програми, то в усіх чернігівських закладах, які працюватимуть у новорічну ніч, гостей розважатиме ведучий або навіть кілька, Дід Мороз, Снігуронька, музичні та танцювальні колективи. Деякі ресторани пропонують навіть живу музику. Також на відвідувачів очікують конкурси з призами, які, звісно ж, внесено у вартість мінімального замовлення.

А от мінімальне замовлення з однієї людини коштуватиме від 1200 до 1700 гривень. Деякі комплекси пропонують послуги з розміщення гостей на ночівлю. Тут дві ночі, включно з новорічною, та три дні в двомісному номері готелю коштуватимуть майже 23 із половиною тисячі гривень. Якщо ви приїдете сюди з дитиною, то за номер доведеться доплатити ще 5 тисяч, а підселення третього дорослого коштуватиме 9 із половиною тисяч. За цю суму передбачена новорічна програма з театралізованими виступами, святкова гала-вечеря, розважальна програма для дітей і дорослих, фотосесія та всі додаткові послуги, які надає готель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради, як провести Новий Рік, або Новорічні традиції жителів Чернігівщини

Хоч грудень ще не сягнув навіть свого екватора, та місця в ресторанах уже закінчуються, тому адміністратори закладів радять поквапитися з вибором святкування, адже найбільш передбачливі чернігівці подбали про свій Новий рік ще восени. А в деяких закладах ліміт гостей уже повністю вичерпано. У них і в ресторанах, що в новорічну ніч не працюватимуть, пропонують бронювати місця напередодні свят. Зазвичай такий варіант підходить для робочих колективів, що бажають провести новорічний корпоратив.

Асортимент пропозицій досить широкий, але в більшості закладів не передбачена святкова програма, можна просто замовити бенкет. Таке задоволення вартуватиме від 500 до 800 гривень за людину. Є й заклади, де відсутнє мінімальне замовлення, а сума в чеку залежатиме від замовленої за фактом їжі.

Та в цьому випадку можна обрати й вигідні економ-варіанти, де за 450 гривень із людини отримуєте не лише наїдки, а й святкову програму. Проте задля таких пропозицій доведеться святкувати трохи далі від центра міста. Розваги теж передбачають вокал, легкі конкурси, музичну програму та фотозону.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button