Суспільство

Новий рік по-чернігівськи: святкова історія (конкурсна робота № 19)

Святковий конкурс «Новий рік по-чернігівськи», який оголосили ЧЕline спільно з Grill Pub, триває. І вашій увазі наступна конкурсна робота, яку нам надіслала Анна Чулінда. 

31 грудня очима кота

Зазвичай напередодні Нового року ми маємо купу клопотів. Які кульки на ялинку? Червоні чи білі? Яку сукню вдягнути?Ой, горошок до олів’є купити забули! А ще подарунки загорнути! І це все за однісінький день встигнути треба!

  Ох ці людські «проблеми». Через цю метушню ми часто забуваємо про своїх пухнатих улюбленців. Як вони сприймають це свято? Чи з нетерпінням чекають щоби стрибати на ялинку? Чи ненавидять, бо потім доводиться доїдати олів’є, яке стояло в холодильнику 2 тижні?

Тож, до вашої уваги: 31 грудня очима кота.

*Дзинь-дзилинь, дзинь-дзилинь.*

Оооо,люди з магазину прийшли! Тааак, що тут у нас… Шампусік, гірлянда, кукурудза консервована, горошок, тааак… це все не дуже, мур-няв, цікаво… Що тут ще… капуста, тортик, майонез… І ВСЕ? А мені? Як? Про мене забули? Оце так ви мене любите???… Ну нічого, в холодильнику точно мені щось приберегли. Не собі ж вони той кусень м’яса залишили врешті-решт?

  І чого всі так метушаться?Оп, нога! Чого вона тут стоїть? Мабуть, щоб я об неї кігтики точив.

*Стриб.*

Еееей, ну навіщо за хвоста??? Відпустіть!!! Куди ти мене несеш? Нє-нє-нє, тільки не діти! Забери мене назад!Аааааа! Відпусти моє вухо! Не кусайся, бо я теж можу. Який я тобі «кооотік»? Яке «киця, іди сюда»??? Геть показилися? Я Курдуплик із роду Мурчикідзе. Майте повагу! Ей, малий, останній раз попереджаю, якщо я встану, то ти у мене ляжеш! Ня-я-яв, відпусти хвоста! Невдячні людиноподібні істоти. Заберіть мене звідси!!! Ня-я-я-яв!!! О, побігли… Що там сталося? Овва! Творці «Фіксиків», живіть довго і щасливо, най Вам боги здоров’я шлють. Хоч одне спасіння. Все, з мене досить, тікаю в іншу кімнату. Поки не запізно.

  Що у нас тут… Оооооо, йОлочечка, шААААреки, аганьОООчки…Яка блискуча зірочка на верхівці! Тааак-с, бачу ціль – не бачу перешкод. Мушка 15, приціл 120… *Стриб.* Ой-ой, не падай, ЯЛИНКО, СТІЙ!!! НЕ ПАДАЙ!! Ооооой… Лапку забив… Людоньки, біжіть сюди, я лапку забив! Чого ви кричите? Я живий, все добре, не треба ветеринара, я героїчно витримаю цю біль…

Чого ви довкола того дерева труситесь? Я ж тут, а не там! Не розумію. О, гірлянда. *Кусь.* Ет, не смачна. Треба краще розжувати, може всередині там курятина…*Кусь-кусь-кусь.* Ой, а чого ти світитися перестала?? Піду-но я звідси, не так вона мені ото й треба.

  Так, підіб’ємо підсумки. Ялинку я демонтував? Демонтував. Можливі джерела пожежі усунув? Усунув. Ей ви, тепер можете спати спокійно. Якби не я, то хто би про вас подбав? Як же людям пощастило, що в них є таких кіт!

   Так, що тут далі…о, на стіл щось поставили! Треба перевірити, чи надійно стоїть тарілка, чи не хитається бува?…  *Стриб.*  В якому сенсі:«Ей, ти, іди звідси»? ВСМИСЛІ «брррись»?? Ейй! Ви розсілися як кому заманеться, дядь Толя взагалі під ялинкою лежить і каже, що він снігуронька, а мені не можна навіть із самого краєчечку столу примоститися? І що з того, що хвостом у компот утрапив, я розумію, що ви за мене хвилюєтесь, проте не варто.Хвостика сам помию.

Чому всі поприлипали до екрану?Якийсь дядько байки травить по ящику. А я??? Невже він кращий за мене? Людоньки! Що з вами коїться? Не розумієте в чому справжнє щастя?У мені! Я не примара з ящика, і кожні 5 років з вами залишаюсь, не зважаючи ні на що:і в біді, і в радості…Я ваш пухнастий котик, а він що? Худий і дві волосини, та й ті короткі.Чи…Чи…Невже ви більше не любите свого руденького котика?… Я більше не буду гризти гірлянду! Чесно-чесно! Чому мене ігнорують?

Еееее, яка іронія долі??? Який льогкий пар??? Тут є об’єкт, який більше заслуговує на вашу увагу! Я тут! Я теж ці пісеньки знаю! Заспівати? Слухайте:«Счастьевдруг, в тишине… постучалось… в двери. Неужельвыот меня?! Нет-нет-нет не верю!»Що за ігнор?

Ох, ну і дивіться свої тупі фільми, а я до того дерева, що із зіркою, піду.
*Стриб.*
*Стриб-стриб-стриб.*

     «Котяра, давай тихіше там, зараз знову ялинку перевернеш!»

Ооо! Будете навчені тепер. Бачу-бачу: сумуєте там зі своїм ящиком. Що ж, чекайте, зараз прийду олів’єшку дегустувати. І що б ви оце без мене робили?!

111

 

НАГАДУЄМО – ВЗЯТИ УЧАСТЬ МОЖУТЬ УСІ, ТРЕБА ЛИШЕ ВВІМКНУТИ УЯВУ!

Умови:

  1. Гарненько подумайте про те, чим для вас є Новий рік?
  2. Створіть ваш власний новорічний шедевр – історію, малюнок, фото, кліп, пісню, вірш – що завгодно! Ваша уява не обмежена нічим! Головна умова – щоб це було ОРИГІНАЛЬНО та КРЕАТИВНО. Формат довільний!
  3. Надішліть нам своє «творіння» з приміткою «Новий рік по-чернігівськи» на пошту ([email protected]), у приватні повідомлення (https://www.facebook.com/cheline.com.ua/), або поштою – 14000, м. Чернігів а/с 37 (з позначкою на конверті «Конкурс. Новий рік по-чернігівськи»). Також обов’язково вказати номер свого телефону для комунікації з вами.
  4. Підпишіться на нашу сторінку (https://www.facebook.com/cheline.com.ua/) та сторінку нашого спонсора (https://www.facebook.com/grillpub.cn/).
  5. Поставте лайк і зробіть репост цього конкурсу та не видаляйте до фіналу розіграшу.

Найоригінальнішу роботу обере журі.

Окрема номінація «Народна симпатія» буде визначена шляхом голосування лайками на цій сторінці після отримання робіт учасників.

І найголовніше – ПРИЗИ!

Переможець отримає сертифікат на 1000 гривень до ресторану Grill Pub.

Переможець у номінації «Народна симпатія» — 500 гривень від ЧЕline.

Окрім того!!! Титулована чернігівська спортсменка Ольга Бібік, яка увійшла до складу журі, визначить свого фаворита! Автор історії, яка найбільше сподобається Ользі Бібік, отримає від неї презент!

Приймаємо конкурсні роботи до 20.00 години 25 грудня.

26 грудня буде оголошено голосування за кращу роботу в номінації «Народна симпатія», яке триватиме до 17.00 години 26 грудня.

ВИЗНАЧЕННЯ І ОГОЛОШЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ВІДБУДЕТЬСЯ 27 ГРУДНЯ.

Телефон для довідок: +38 (068) 188-07-25.

Відчуйте новорічний настрій разом із ЧЕline!

Спонсор конкурсу: ресторан Grill Pub, м. Чернігів, вул. Шевченка, 31а.

66774593_402133510418229_7585484141106298880_n-2

Ще статті по темі

Back to top button