КультураСуспільство

Корюківська «перлина»: в райцентрі на Чернігівщині створили клуб інтелектуальної еліти (Фото)

Художники, музиканти, поети, письменники, журналісти, весь цвіт творчої еліти міста Корюківка, що на Чернігівщині, зібрався в єдиний клуб. Налічує він близько 20 осіб. Діє на базі Корюківського історичного музею. До речі, й очолює його директорка музею Людмила Бабич.

«Це люди, які хочуть дарувати свою творчість навколишнім. Тому музей і став базовим для створення клубу, адже одним із головних напрямків діяльності музею є популяризація творчості наших відомих людей.

Збираємося ми раз на квартал. Переважно зустрічі присвячені якимось святам. Ось улітку ми збиралися до Дня міста, на якому митці дарували свою творчість рідному місту. До цього 8 Березня, тоді основними були весняна і жіноча теми», – говорить Людмила Бабич.

Наприкінці грудня клуб «Перлина» відзначив свій трирічний ювілей. Підбивали підсумки своєї роботи, звучали авторські пісні, присвячені «перлинівцям».

Стартом для «Перлини» став проєкт «Талановиті люди Корюківського краю», який потім трансформувався в цей клуб, що об’єднав творчих однодумців. Створений був для спілкування, для того, щоб ділитися творчістю.

Цього року як підсумок роботи було надруковано літературно-мистецький альманах «До мене завітала муза», що об’єднав у собі всі літературні доробки учасників клубу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Олег Дешура

Ще статті по темі

Back to top button