Суспільство

Не панікувати через коронавірус, а готуватися до нього, – депутатка облради

*Актуально

На рівні Міністерства охорони здоров’я України прозвучала заява, що в разі епідемії коронавірусу місць у лікарнях вистачить на чотири місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт спрогнозував, коли закінчиться епідемія нового коронавірусу

Голова обласної організації партії «Наш край», депутатка обласної ради Ольга Чередник вважає, що такими заявами урядовці лише поширюють паніку поміж людей, а не спокійно готуються до вірусу, як це роблять в інших країнах. Водночас секретар РНБОУ на пресконференції назвав найкращими ліками від коронавірусу цибулю, сало та часник.

«Приклад розвинених країн нам демонструє, що громадянам варто передавати інформацію, як убезпечитися від вірусу, а не залякувати з екранів телевізорів. Відсутність у людей доступної та дієвої інформації так само породжує чутки та паніку», – говорить Ольга Чередник.

Варто хоча б дізнатися, що радить спеціалізована установа у США – Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) – своїм співгромадянам для профілактики. Поміж цих рекомендацій:

  • уникайте тісних контактів із хворими;
  • не торкайтеся очей, носа та рота;
  • залишайтеся вдома, якщо ви хворі;
  • прикрийте кашель або чхання серветкою, після чого викиньте її у смітник;
  • очистіть та продезінфікуйте предмети і поверхні, яких часто торкаєтеся, використовуючи звичайний побутовий спрей для очищення або серветку.

Варто також дотримуватися рекомендацій CDC щодо використання маски для обличчя. Зокрема CDC не рекомендує людям носити маску для обличчя, щоб захистити себе від респіраторних захворювань, включно з COVID-19. Маски для обличчя мають використовуватися людьми, у яких виявили симптоми COVID-19, щоб запобігти поширенню захворювання на інших.

Мийте часто руки милом і водою не менше 20 секунд, особливо після відвідування туалету, перед їжею, після продування носа, кашлю або чхання. Якщо мило та вода недоступні, використовуйте дезінфікуючий засіб, що містить принаймні 60% спирту. Завжди мийте руки з милом, якщо руки видимо брудні.

«Де такі самі рекомендації для українців? Чому замість таких простих, але дієвих порад, поміж громадян сіють паніку за допомогою тенденційних новин та беззмістовних ток-шоу? У результаті наживаються тільки виробники масок, хоча якраз маски і не потрібні здоровим людям», – зазначає депутатка від «Нашого краю».

«Наш край» очікує, що новий склад уряду працюватиме в інтересах українців, на користь людям, а не знову реалізовуватиме власні амбіції.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button