Суспільство

Ізоляція приматів і вітамінний раціон: як живе Менський зоопарк у період карантину

На період карантину Менський зоопарк зачинив свої двері для відвідувачів і відправив частину співробітників у відпустки, аби запобігти великому скупченню людей.

«Здебільшого це співробітники адміністративного відділу. Ветеринари та спеціалісти, які обслуговують тварин, працюють у звичному режимі. Працівники, які мають найменші ознаки ГРВІ, залишаються вдома, наразі в нас два співробітники на лікарняному», – розповіла директор Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

Працівники зоопарку забезпечені масками та бахілами, які закупили ще в січні.

Також вона запевнила, що наразі для всіх тварин закуплено корм. Достатньо у чотирилапих і таких соковитих смаколиків, як морква, буряк, картопля. Цих запасів вистачить ще більше ніж на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварин у Менському зоопарку підгодовують непроданими ялинками

Зараз очікують на надходження зеленої маси, аби можна було підгодувати підопічних зоопарку вітамінним кормом.

Зінаїда Максименко також зазначила, що м՛ясо для хижих тварин закуповують за потребою. У зоопарку є холодильні установки, де можна його зберігати.

Особливу увагу приділяють відділу приматів, адже вони схильні до людських захворювань через схожу будову організму. Тому зараз приміщення з мавпами закрите навіть для працівників. Сюди може заходити лише обслуговуючий персонал.

Раціон для приматів тепер збагатили вітамінами. Їх підгодовують лимонами, бананами та іншими фруктами. Раніше їх пригощали відвідувачі, але зараз усі харчі надає виключно зоопарк.

Директор зоопарку зазначає, що у випадку, якщо доведеться відокремити якусь тварину від інших, у разі виникнення захворювання, то для цього тут виділили два карантинні приміщення. В одне з них поміщатимуть агресивних тварин, в інше – спокійних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менський зоопарк зустрічатиме весну із поповненням

Навесні у зоопарку з՛явилося і поповнення. Народилися дитинчата зебу, віслюків і муфлонів. Зараз багато птахів висиджують яйця, серед них павичі, журавлі.

Зінаїда Максименко розповіла, що поки зоопарк працює в закритому режимі, його співробітники упорядковують територію, фарбують і прибирають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button