Культура

Гончар із Чернігівщини на час карантину проводитиме онлайн-майстер-класи

Карантин спонукає багатьох людей творити в новому форматі. Наприклад, гончар із села Стольне Менського району Олег Луцук вирішив здійснити давно задумане, а саме – перейти до інтернет-спілкування з охочими ознайомитися з його ремеслом.

Сьогодні, 30 березня, він уперше вийшов у «прямий ефір» – показавшисвою майстерність онлайн.

«Це була пробна трансляція. Зараз часу багато – карантин. Відвідувачів практично немає. Тому впроваджуватиму давно задумане. Хотів і онлайн-трансляції робити, і Ютуб-канал відкрити. Так от зараз спробую перше.  Сьогодні експериментально показував, як робити такі собі піали, салатниці. Якщо чесно, не дуже сподобалась якість трансляції, хотілося б побільше крупних планів, але дивився поки що на телефоні, можливо, на комп’ютері буде краще», – розповів Олег Луцук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  На Чернігівщині навчають гончарській справі іноземні «делегації» (Фото)

За його словами, в найближчі дні планує запустити постійні майстер-класи в мережі Фейсбук. Як часто це буде – незнає.Каже, що залежатиме від затребуваності, від кількості переглядів.

«Планую робити для дітей, для дорослих. Свищики, гончарні вироби. Задумок дуже багато. Буду намагатися впроваджувати. Виходитиму в ефір так часто, як буде в цьому потреба. Якщо не буде зацікавленості, то перестану транслювати – не хочу засмічувати мережу», – сказав майстер-гончар.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button