Коронавірус

Замкнений простір і сварки: як карантин впливає на чернігівські родини

В ефірі одного з українських телеканалів директорка Центру роботи з жінками Тетяна Зотова повідомила, що в столиці під час карантину кількість проявів домашнього насильства зросла на 40%. Тому ЧЕline вирішив з’ясувати, яка ситуація з цим на Чернігівщині.

Методист Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Юлія Велько розповіла, що від початку року по всій області зареєстрували 103 звернення. Це ті родини, які просили допомоги і не могли вирішити свою проблему самостійно.

«Я не можу сказати, що кількість зросла. Це рівень минулого року. Ми рахували відомості з наших місцевих центрів за три місяці і на той момент карантин ще не набув таких обертів, як зараз. Тому, можливо, в другому кварталі відбудуться якісь зміни. Я не відкидаю того, що в сім’ї, яка перебуває в замкненому просторі й уже має певні проблеми, може виникати насилля. Але наразі про зростання кількості звернень не йдеться», – зазначила Юлія Велько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловіки б’ють жінок, а жінки – чоловіків

Вона повідомила, що найчастіше жертвами домашнього насильства стають жінки, на другому місці – діти.

Юлія Велько також розповіла, що в умовах карантину місцеві центри соціальної допомоги працюють у дистанційному режимі. Але насилля в родині є критичною ситуацією, тому спеціалісти обов’язково повинні виїздити на місце події, особливо, якщо в родині є діти, або насильство здійснюється над ними. Також на місце мають виїхати представники служби у справах дітей і правоохоронних органів.

Звернутися до соціальних центрів можна за номерами, зазначеними на сайті ОЦСССДМ.

Аби запобігти розладам в українських родинах, у МОЗ також запустили телеграм-канал «Психологічна підтримка», де містяться поради, як запобігти конфліктам під час перебування в замкненому просторі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button