Суспільство

Військова з Чернігова пише документальну книгу про війну на сході

Пресофіцер ОК «Північ» Олена Мокренчук працює над створенням книги під робочою назвою «Вітер зі Сходу», що розповість про історичні події, учасниками яких були українські піхотинці.

Як зазначила військовослужбовець в інтерв’ю АрміяInform, наразі книгу завершити їй не вдається, оскільки видання охоплюватиме реальні події, починаючи з 2014 року і до закінчення війни. Тому написання книги продовжуватиметься до закінчення воєнних дій.

«Хочу розповісти історію людей, які творили нову сучасну Україну, боронили її суверенітет, віддавали за неї своє життя», – зазначила Олена Мокренчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга пам’яті і болю: історії загиблих бійців із Чернігівщини лягли на папір (Відео)

Вона вже видала дві книги власного авторства: «Аліска, фронтова лисичка» та «Афінка з «Куби».  Обидві книги написані під час служби в бригаді Чорних Запорожців. Сюжети творів взяті з життя та стилізовані у вигляді оповідань.

У першій книзі Олена Мокренчук розповідає про лисеня, яке народилося під час війни й осиротіло. Втім, його забрали до себе українські військові. Це реальна історія, що відбулася навесні 2017 року на шахті Бутівка, поблизу прифронтової Авдіївки.

Ця книга спрямована на дорослого читача та підлітків. Через історію лисеняти та інших чотирилапих вихованців українських бійців військова письменниця розповідає про бойові дії, трагедії і перемоги захисників України.

Так, повість про пригоди маленької собачки Афінки та її друзів охоплює період із весни 2015 до весни 2017 року. Географічно – від Богданівки, Старогнатівки і Докучаєвська до Авдіївки. Історії з книг описують не тільки бойові дії, а й побут і взаємини військовослужбовців із механізованого батальйону бригади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button