Як не заразитися COVID-19 через овочі та фрукти
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2020/04/ovochi-ta-frukti-e1588098254366.jpg)
Для запобігання поширенню коронавірусу заклади торгівлі, що реалізують продукти харчування, мають дотримуватись санітарних норм, адже на продуктах харчування вірус може зберігатись від трьох годин до кількох днів.
Так, щодо цього є певні рекомендації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
По-перше, фрукти й овочі мають реалізовуватись в упаковці від виробника.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вже 5 випадків захворювання на коронавірус
По-друге, фасувати овочі та фрукти повинні в спеціально відведеному приміщенні або ж їх продаж має відбуватися безпосередньо в торговельному залі через продавця, який пакує їх в індивідуальну упаковку.
По-третє, реалізація нефасованих фруктів та овочів у торговельному залі можлива лише за умови, що покупці одягнені в засоби індивідуального захисту.
Споживачам також радять ретельно мити овочі й фрукти вдома, а також здійснювати їх термооброблення перед вживанням.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv