Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом двох місяців нерестової заборони викрито 415 порушень

Протягом квітня – травня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 415 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 178 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), із них дев’ять з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 200 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 39 порушень правил рибальства

Крім цього, складено 37 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 230 кг риби та 305 од. сіток, загальною довжиною майже 6,5 км.

«Усього в порушників протягом двох місяців нерестової заборони  вилучено 672 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 546 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 540 од. сіток, загальною довжиною 11 276 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 41 530 грн. Стягнуто штрафів у розмірі 31 062 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, становила 138 243 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

На всіх правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

За всіма вищезазначеними фактами відомості про кримінальні правопорушення внесені Нацполіцією до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території області триває до: 9 червня (включно) – у всіх водосховищах, 29 червня (включно) – у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button