Спорт

Прилучанин Олексій Бублик став чемпіоном України з пляжного волейболу серед юніорів

22 липня на Центральному пляжі Запоріжжя відбулися національні змагання з пляжного волейболу. Медалі розігрували спортсмени вікової категорії «юніори» – юнаки та дівчата 2001 року народження і молодше.

За календарем цей чемпіонат мав проходити у Чорноморську на Одещині, але через карантин довелося змінити плани – турнір відбувся у Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На міському пляжі стартував чемпіонат України з пляжного волейболу серед молодших юнаків і дівчат віком до 14 років

Чемпіонат України серед юніорів зібрав доволі багато команд. Зазвичай змагання цієї вікової категорії співпадали із ЗНО, тож великої кількості учасників не було. Але цього року маємо рекорд – у дівчат змагалося 29 команд, а у юнаків 28. Ігри тривали три дні з 9 ранку до 9 вечора. Головна мета змагань – відбір однієї жіночої і однієї чоловічої пари на чемпіонат Європи у цій вікові категорії, який цього року відбудеться в чеському місті Брно, – розповів головний суддя змагань, суддя національної категорії Сергій Щетинін.

Чемпіонами України серед юнаків стали Олександр Бойко/Олексій Бублик (Нова Каховка/Прилуки). Ця пара в фіналі завдала поразку команді Владислав Омельчук/Бойко Євген (Рівне/Нова Каховка) 2:0 (21:19, 22:20).

Третє місце посіли Микита Ангелов/Олександр Рогожин (Одеса/Роздільна), перемігши у втішному фіналі дует братів Тимофія та Станіслава Онуфрейчуків з Харкова 2:0 (21:19, 21:14).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button