Спорт

У Чернігові вперше буде проведена біатлонна «Гонка чемпіонів»

У Чернігові, в день старту чемпіонату України з літнього біатлону, 22-го вересня, вперше в нашій країні пройде Гонка чемпіонів. У ній візьмуть участь як діючі спортсмени, так і ті, хто кував славу українського біатлону в колишні роки.

Формат змагання буде схожий зі знаменитою Різдвяною гонкою в Гельзенкірхені — це одиночна змішана естафета з масовим стартом з подальшою гонкою переслідування. Точні параметри стрільби і дистанції, а також регламент гандикапів у гонці переслідування ще уточнюються, але вже відомо, що коло буде невеликим, трохи більше за 500 метрів.

Список учасників поки попередній, але очікується, що якщо зміни й будуть, то мінімальні. Цікаво, що в цій гонці в змагальному режимі на дистанції одночасно опиняться Анастасія Меркушина та її мама — Ірина Меркушина.

Склад пар буде визначатися жеребкуванням напередодні старту, в кожній парі буде один діючий спортсмен і один — торй, хто вже завершив кар’єру. Втім, як бачимо зі списку учасників, жіноча половина «тих, хто завершили кар’єру» буде «посилена» однієї діючою спортсменкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варвинець нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

Жінки

Ті, хто завершили

  1. Оксана Хвостенко
  2. Ніна Лемеш
  3. Оксана Яковлева
  4. Тетяна Рудь
  5. Ірина Меркушина (Корчагіна)

Діючі

  1. Христина Дмитренко
  2. Валя Семеренко
  3. Віта Семеренко
  4. Олена Підгрушна
  5. Ольга Абрамова
  6. Анастасія Меркушина
  7. Яна Бондар

Чоловіки

Ті, хто завершили

  1. В’ячеслав Деркач
  2. Роман Прима
  3. Андрій Дериземля
  4. Руслан Лисенко
  5. Олександр Біланенко
  6. Сергій Седнєв

Діючі

  1. Сергій Семенов
  2. Артем Прима
  3. Дмитро Підручний
  4. Артем Тищенко
  5. Тарас Лесюк
  6. Богдан Цимбал

Гонка пройде в Чернігові на спортивній базі «Берізка» за адресою: вул. Малиновського, 59. Початок кваліфікації (мас-старту) о 13:25, гонка переслідування — о 14:10.

Джерело: Корреспондент.net 

Ще статті по темі

2 коментарів

Back to top button