Коронавірус

Ніжинські медики тестуватимуть на коронавірус

Лабораторія КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» розпочне ІФА-тестування.

З початком поширення коронавірусної інфекції перед медиками Ніжина та Ніжинського району постало питання самостійно проводити тестування методом ІФА (імуноферментного аналізу, який дозволяє виявити комплекс «антиген-антитіло» у разі інфікування збудником COVID-19). Відтак керівництво міста оперативно вирішило це питання, виділивши майже півмільйона гривень з місцевого бюджету на придбання сучасного обладнання для лікарняної лабораторії, яка і буде займатися ІФА-тестуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Днями в Чернігові запрацює лабораторія для проведення тестів на коронавірус

Як розповідає Генеральний директор закладу Олександр Костирко, днями необхідне устаткування прибуло до лабораторії. «Обладнання сучасне, до нього входить практично все, що потрібно для якісного тестування – витратні матеріали, комп’ютерна техніка тощо. Тепер ми очікуємо на прибуття представників фірми-постачальника, які встановлять та перевірять апаратуру. А наше головне завдання – навчити співробітників лабораторії працювати із нею і вже найближчим часом розпочати цю важливу роботу», – зауважує Олександр Костирко.

До речі, процес введення в дію ІФА-тестування знаходиться під постійним контролем представників міської влади. 30 липня на нараді у міського голови порушувалися питання забезпечення необхідного резерву реактивів, алгоритмів лабораторних досліджень при підозрі на коронавірус, а також дотримання протоколів госпіталізації та лікування хворих на COVID-19.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button