Суспільство

Як спека впливає на людину?

Згідно з дослідженнями Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, швидкість зростання температури повітря в останні роки значно збільшилась. Щорічно кількість людей, які страждають від аномальної спеки, збільшується на 100 мільйонів. Це стосується здебільше населення, яке страждає від постійних пожеж, як це було в Австралії на початку 2020 року чи на Житомирщині в Україні.

Ці події побічно впливають на стан загального температурного режиму. В останні роки помітні різкі зміни в кліматі. В Україні літо стає все спекотніше, вже нікого і не здивуєш відміткою вище 40 градусів за Цельсієм.

Також ВООЗ помічає пряму залежність кількості захворювань від швидких змін в температурі повітря. Невелике відхилення від стандартної сезонної температури призводить до зміни в організмі людини.

Оптимальні параметри мікроклімату у приміщеннях

Стан здоров’я та самопочуття також залежать від вологості оточуючого повітря. Працівники ВООЗ, які досліджували це питання, рекомендують дотримуватися певного температурного режиму вдома та на роботі, якщо це можливо. Вони наполягають на дотриманні таких параметрів:

  • днем температура повітря до 32°С;
  • вночі — до 24°С;
  • вологість повітря — 50-60%.

Досягти цих показників можна завдяки регулярному перевітренню кімнат. Але є більш зручний засіб — встановлення кондиціонерів, які автоматично будуть регулювати температуру в приміщенні, до того ж вони керуються легко та просто.

Ви можете знайти гарний варіант для своєї квартири тут https://allo.ua/ru/products/kondicionery/. Налаштовуйте фільтри та шукайте найбільш комфортний варіант для вас. Захищайте себе від спеки зі зручністю.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button