Суспільство

Батьки школярів змушені більше платити за харчування

У чернігівській школі № 17 батьківський комітет доплачує з власного гаманця, щоб забезпечити повноцінним харчуванням школярів. Про це ЧЕline розповіла директор навчального закладу Вікторія Коломійцева.

«З 1 травня ціна на харчування збільшилася на гривню. Це рішення було погоджене з батьківським комітетом. Вони з порозумінням поставилися до цього, бо всі знають, як зросли ціни на продукти й енергоносії. Тож батьки пішли на це, щоб діти отримували збалансоване харчування», – сказала директор.

За словами Вікторії Коломійцевої, віднедавна цінова політика на харчування така: 4 грн – батьківська доплата і 5,70 грн оплачує місцевий бюджет. Нагадаємо, ця перебої з фінансуванням дошкільних та шкільних закладів у Чернігові виникли через те, що мерія неправильно організувала роботу і не заклала до бюджету достатніх коштів. Як розповів ЧЕline секретар міської ради Віктор Бистров, головна проблема в тому, що останній раз рішення «Про організацію харчування в загальноосвітніх і навчальних закладах міста» посадовці прийняли 28 січня 2015 року, а інфляція за цей час зросла майже на 45 %, тобто збільшилася вартість продуктів харчування, і в ті ціни вже ні КП «Шкільне», ні працівники дитячих садків не можуть вкластися, якщо хочуть забезпечити нормальне харчування.

Ми про це писали.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. У наших чиновников есть дела по-важнее, чем заботится о детях.Вот выборы будут, дорожку какую-нибудь отремонтируют и хватит. А что на самом деле важно, то пусть люди из своего кармана платят

Back to top button