Суспільство

Завтра на Чернігівщину приїжджає міністр

Чернігівську область із робочим візитом завтра відвідає міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Міністр планує оглянути стан готовності шкіл, які ремонтують або реконструюють у рамках програми «Велике будівництво». Зокрема він завітає до Носівки та Прилук.

19 серпня Олексій Чернишов провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій щодо реалізації програми президента «Велике будівництво».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В рамках програми «Велике будівництво» на Чернігівщині буде модернізовано 9 лікарень

Під час наради, в якій взяли участь представники Кабінету Міністрів України та координаційної ради програми «Велике будівництво», було розглянуто низку нагальних питань стосовно ефективності використання коштів. Міністр також заслухав доповіді голів ОДА щодо ступеня готовності об’єктів освітньої інфраструктури, зокрема шкіл, відкриття яких заплановано до 1 вересня.

«Новий навчальний рік стартує менше ніж за два тижні. Більшість наших співгромадян турбує питання — як саме він розпочнеться, як відбуватиметься його організація з урахуванням обмежень «червоних», «помаранчевих» і «жовтих» зон. Міністерство освіти і науки курує цей процес, і ми очікуємо злагодженого початку навчального року та максимального рівня комунікації для батьків та педагогічних колективів. На жаль, країна входить у турбулентний режим цієї осені. Проте наша мета є незмінною: до вересня заплановані школи мають бути готові, а школярі мають сісти за парти в оновлених, максимально комфортних для навчання класах. Тому прошу очільників областей особисто проінспектувати всі школи до нового навчального року», — зазначив Олексій Чернишов.

Міністр зазначив, що наразі в пріоритеті — якнайшвидше завершення будівельних робіт на об’єктах навчальної сфери. «Ви маєте все зробити швидко, але головне — якісно. І ще раз наголошую:  об’єкт вважатиметься повністю готовим тільки після остаточного завершення будівельних робіт, підготовки всієї необхідної документації для введення в експлуатацію та верифікації з Мінрегіоном», — акцентував він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button