Суспільство

Чернігів готується прийняти п’ять нових тролейбусів

Транспортний парк КП «ЧТУ» цього року поповниться п’ятьма новими тролейбусами чернігівського виробництва, які вже скоро будуть курсувати містом.

Як розповів директор комунального підприємства Руслан Ємець, 28 вересня підписано договір з ТОВ «Еталон-Лізинг», який передбачає поставку машин протягом місяця. У цей період кожен готовий тролейбус працівники ЧТУ оглядають і випробовують, «обкатують» — це є складовими процесу їх приймання. Наразі таким чином чернігівські тролейбусники вже продіагностували три з п’яти «рогатиків». Один пройшов випробування без зауважень, щодо двох виникли питання, про які було повідомлено виробника для виправлення недоліків. Приймання триватиме і цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів закупив п’ять нових тролейбусів за 24 мільйона гривень

Як і в попередні роки, закупівля здійснюється за кошти бюджету міста, без залучення кредитів. Таким чином, за останні 5 років у Чернігові придбали вже 32 нових тролейбуси (для порівняння: за попередньої влади лише 2). Це фактично третина всього транспортного парку комунального підприємства. Зараз з 97 одиниць тут у робочому стані 80, при цьому майже половина з них відпрацювала свій ресурс — тож нові для міста дуже потрібні.

Цього року процедура закупівлі нової техніки дещо затягнулася.

— Ми оголошували кілька разів тендерну процедуру закупівлі тролейбусів, але вони не відбулися, тому що не було достатньої кількості учасників. Отже, перейшли до так званої переговорної процедури, — пояснив причини затримки Руслан Ємець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button