Суспільство

Ще чотири російські канали заборонили в Україні

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заборонила трансляцію російських телеканалів «Радость моя», «Мир сериала», «Телерадиосеть Благих Новостей» та «Интересное ТВ».

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Ці телеканали вилучили з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України. Підставами для цього стали порушення українського законодавства.

У повідомленні Нацради вказано, що в ефірі телеканалу «Радость моя» 1 серпня 2016 р. транслювалася передача «Ради чего стоит жить» про династії військових, яка створює для глядачів позитивний образ російського офіцера. На телеканалі «Мир сериала» було зафіксовано порушення розміщення комерційної реклами, а також транслювалися передачі з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), що заборонено.

Нацрада раніше приймала рішення про вилучення телеканалів «Радость моя» і «Мир сериала» з переліку дозволених. Але протягом місяця, коли рішення ще не вступило в силу, компанії надали гарантії щодо усунення порушень. Оскільки телеканали не дотримали обіцянки, регулятор цей раз прийняв рішення про їх вилучення.

На телеканалі «Телерадиосеть Благих Новостейн» («ТБН», «TBN») виявлені порушення у розміщенні комерційної реклами, а під час моніторингу телеканалу «Интересное ТВ» з 1 по 5 серпня 2016 було зафіксовано відсутність мовлення.

З відкритих джерел, зокрема, сайту телеканалу, відомо, що його з 31 серпня 2015 переформатували на «Мужское кино», однак Національна рада не отримувала про це ніякої офіційної інформації.



Ще статті по темі

Back to top button