КоронавірусСуспільство

Є необхідність пришвидшити вакцинацію в Україні, – депутатка облради

*Актуально

Україна стала 95-ю країною в світі, що розпочала вакцинацію від коронавірусу. Серед європейських країн українці почали вакцинацію останніми.

Ще наприкінці січня головний санітарний лікар і заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував початок щеплень на 15 лютого. Утім, найперше щеплення в Україні зробили 24 лютого – індійським препаратом CoviShield. Затверджений календарний план передбачає, що до кінця року вакцину отримають 14,4 млн громадян України. Проте станом на 1 березня 2021 року (за 5 днів) вакцинувалась тільки 3141 людина. Тобто у середньому щодня робили щеплення 628 людей. Для порівняння, станом на 23 лютого 2021 року, коли вакцинація в Україні ще навіть не почалась, у США було введено 65,05 млн доз вакцини, у Китаї – 40,52 млн, у ЄС – 28,26 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці, які зробили щеплення від COVID-19, поділилися думками про вакцинацію

За офіційними даними, в Україні зараз проживають 41,98 млн людей. Такими темпами повна вакцинація закінчиться за 366 років (для вакцинації однієї людини потрібно 2 дози вакцини, яку закупила Україна).

Як зазначила депутатка обласної ради від партії «Наш край» Ірина Грозенко, такі цифри є ознакою того, що вакцинація в Україні повністю провалена. «Кожного дня ми втрачаємо людські життя через коронавірус, хоча багатьом смертям можна було б запобігти, якщо вчасно почати вакцинацію. Також Україна може опинитися закритою від усього цивілізованого світу через малу кількість вакцинованого населення», – зазначила вона. На Чернігівщині триває кампанія з вакцинації, щеплення для запобігання коронавірусу роблять не тільки у Чернігові, а й інших містах. У Ніжині вже працювала мобільна бригада, яка зробила щеплення 30 медпрацівникам.

«Наш край» вимагає від влади рішучих кроків щодо пришвидшення вакцинації. Якщо керівництво МОЗ не справляється зі своїми першочерговими завданнями, то його треба змінювати. Вже найближчим часом Україна має отримати необхідну кількість вакцин для вакцинації більшої частини населення країни. Також влада має розпочати широкомасштабну інформаційну кампанію, яка буде пояснювати українцям необхідність вакцинації.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button