Суспільство

Дешеві акумулятори xiaomi. В чому небезпека?

Займання телефону в кишені однозначно шокує будь-якого користувача мобільною технікою. Іноді подібні випадки можна побачити в новинах і кожен з нас не хоче відчути це на собі. Чому таке відбувається? Справа в тому, що багато власників смартфонів використовують неоригінальні комплектуючі та аксесуари. Хоча такі аварії й трапляються рідко, все ж варто витягти з них цінний урок і не використовувати дешеві запчастини для телефонів.

Безпека

Зазвичай акумулятори для Xiaomi виготовлені по літій-іонній (Li-on) технології. Вони легкі і мають довгий термін служби. Такий акумулятор заряджається дуже швидко і не страждає ефектом пам’яті. Однак у нього є і недоліки — він боїться перегріву і в екстремальних умовах може навіть спалахнути або вибухнути.

Літій-іонні акумулятори низької якості можуть становити велику небезпеку для користувача. Через низьку собівартість однієї в конструкції подібних батарей відсутня електронна система, що захищає хімічні елементи від перезарядки.

Підозріло низька ціна

Звичайно, на ринку є безліч перевірених компаній, які виробляють якісні та недорогі аналоги оригінальних акумуляторів. Однак зустрічаються і недобросовісні NoName виробники, що випускають запчастини для смартфонів по необгрунтовано заниженими цінами. Часто ці продукти не відповідають елементарним вимогам безпеки, а значить розглядати їх до покупки не варто!

Акумулятор з продуктивністю!

Ніколи не вірте подібним заявам! Справа в тому, що ємності батареї вистачає на нетривалий час і в більшості випадків її потрібно заряджати щодня. Літій-іонні батареї мають постійну енергоємність і єдиний спосіб змінити даний параметр — збільшити розмір самої батареї.

Як відрізнити оригінальний акумулятор від копії?

Щоб купувати якісні комплектуючі, варто звертатися в перевірені компанії. Економити на акумуляторі і замовляти його у сумнівного продавця не варто.

Що ще може допомогти вам розпізнати оригінал?

  • ціна зазвичай від 350 грн;
  • на акумуляторі має бути нанесено назву компанії, логотип і оригінальне маркування.

Хоча і не можна сказати, що всі аналогові комплектуючі мають низьку якість, все ж краще не ризикувати і вибирати оригінальні батареї Xiaomi. Заощаджені гроші безумовно не варті вашого здоров’я.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button