Суспільство

53 громади Чернігівщини подали попередні заявки на інтернет-субвенцію

53 громади Чернігівщини подали попередні заявки на інтернет-субвенцію.

Минулого тижня Урядовий комітет з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров’я, захисту довкілля, економічної, фінансової, правової політики та правоохоронної діяльності підтримав проєкт постанови «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Загалом, за кошти інтернет-субвенції технічну можливість вперше підключитися до оптичного інтернету отримають 1,5 млн українців, 6000 навчальних, медичних, культурних закладів та 3000 українських сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грип на Чернігівщині не відступає

Мінцифри передбачає чотири етапи реалізації проєкту:

– Попередній відбір  заявок – це тестовий режим підготовки до реалізації проєкту та консультації громад;

– Офіційний збір заявок. Після затвердження Постанови Кабінету Міністрів, яка врегульовує порядок надання субвенції, у громад буде 10 робочих днів для подання офіційних заявок (клопотань);

– Розподіл коштів. Після отримання всіх заявок, Кабінет Міністрів затвердить розподіл коштів між громадами з подальшим погодженням із Верховною Радою;

– Проведення закупівель.

За інформацією Мінцифри, попередні заявки подали 739 територіальні громади. Серед них — 53 громади Чернігівщини. Всього в області 57 громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button