Суспільство

На Чернігівщині лісівники організовують їдальні для тварин

Зима в лісі – найбільш несприятлива пора року для його постійних мешканців – диких тварин і птахів.

Глибокі сніги, ожеледиця, міцні морози позбавляють, бува, диких тварин і птахів будь-якої можливості самостійно знайти для себе поживу. І тому вкрай важливо, щоб мисливські господарства лісгоспів завчасно потурбувалися про ситу зимівлю лісової фауни.

Про це ЧЕline повідомили у Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Саме так і піклуються про неї в мисливському господарстві ДП «Семенівський лісгосп». До того ж, про лісову звірину і птаство тут дбають задовго до настання зимової негоди – ще з осені.

Лісові охоронці, єгері мисливського господарства традиційно вирощують для лісових мешканців такі кормові культури як овес з пелюшкою – найбільш енерговмісну поживу для дичини в холодну пору. І засівають в лісових масивах такими кормовими культурами десятки гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліси на Чернігівщині захищають від атаки шкідників

А ще лісники закуповують в сільгосппідприємств кукурудзу та зернову суміш для диких тварин, заготовляють для них сіно і віники з пагонів деревно-чагарникових порід – верби, осики, крушини, кропиви.

Вже з середини листопада лісова охорона лісгоспу у своєму мисливському господарстві щотижнево проводить викладку кормів для диких тварин на двох відгодівельних майданчиках та в 38 годівницях, відремонтованих і належно обладнаних ще з осені.

До цих своєрідних та щедрих  лісових їдалень і на світанку, і вдень торують стежки і по глибокому снігу, і по ожеледиці дикі кози, кабани, лосі, косулі, прудконогі зайці, інші лісові мешканці, які саме завдяки піклуванню людей не тільки перезимують без втрат, а ще й дадуть здоровий приплід навесні.  І від того семенівський ліс стане ще багатшим як для лісогосподарювання, так і для примноження його фауни.

Ось тому підгодівля диких тварин взимку – першочергове завдання всіх мисливських господарств лісгоспів області.

Нагадаємо, двох ненароджених лосенят позбавили життя браконьєри.

Ще статті по темі

Back to top button