Суспільство (відео)

У Чернігові ветерани всіх рівнів зібрались на пленум (Відео)

Ветерани Чернігівщини зібрались разом, щоб обговорити свої проблеми та плани на майбутнє.

«Про роботу ветеранських організацій області. Які завдання стоять у майбутньому перед ветеранами та ветеранськими організаціями. Оце основне таке питання. Фінансування»,- Ірина Четвертак, голова Чернігівської міської ветеранської організації.

У Чернігівській обласній раді пройшов черговий пленум обласної ветеранської організації, одного з найбільших громадських формувань області.

«Організація об’єднала у своїх лавах ветеранів усіх часів. Ветеранів Німецько-радянської війни, Другої світової війни, Афганістану й учасників бойових дій в АТО. Також у наших лавах ветерани праці та пенсіонери. Загалом наша організація нараховує 160 тисяч осіб»,- Анатолій Скуратович, голова Чернігівської обласної організації ветеранів України.

Ветеранам вручали різноманітні відзнаки та подяки. У Пенсійному фонді розповіли, що всі ветеранські чи інші пенсійні виплати нараховують вчасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинилося серце: на Чернігівщині помер 35-річний військовий

«Щодо пенсійного забезпечення ветеранів, то воно передбачене численними законами, постановами Кабміну. Пенсійним фондом, вони всі виконуються, призначаються, виплачуються згідно з графіками»,- Юрій Юрченко, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Самі ж члени організації розповіли про складні будні.

«Раніше ветеранські організації держава фінансувала, було більше можливостей надавати допомогу ветеранам. Зараз усе на громадських засадах. На ветеранські організації держава грошей не виділяє»,- Костянтин Овчинкін, ветеран Другої світової війни.

Про залучення благодійної допомоги та свою волонтерську діяльність.

«Ми людям допомагаємо, бо немає в нас медичного працівника в селі. Ми ходимо, вимірюємо тиск, рівень цукру в крові. Просто так спілкуємося. А оскільки я голова, ми акцій багато запровадили. Перше – це берегти пам’ятні місця»,- Ольга Сірик, керівник ветеранської організації в селі Шестовиця.

Та про те, звідки черпають натхнення. Зокрема, окремі ветерани створюють неймовірні елементи народної творчості.

«Це натхнення. Це спокій. Це все для мене»,- Людмила Спутай, голова низової ветеранської організації Жукоткинського старостинського округу.

Загалом пленум ветеранської організації – це ще одна можливість для людей, які колись для спільного блага не шкодували ні сил, ні здоров’я, нагадати про те, що вони є і що вони потребують підтримки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button