Суспільство (відео)

Глобальне відеостеження, як капкан для автовикрадачів (Відео)

З кожним роком авта по всьому світі викрадають дедалі більше. Органи національної поліції лише в 2015 році зареєстрували 11 324 незаконних заволодінь автотранспортом (без урахування анексованого Росією Криму та Севастополя). Власниками новеньких авто цього ж року Стали 46 443 Українців. Тож раптом, де стояла ваша машина, виявиться порожньо – не хвилюйтеся. Буде наряд, а трохи пізніше — група криміналістів. Їх завдання сфотографувати місце події і уточнити, де висять найближчі камери. Але саме з відео спостереженням в Україні поки що недопрацювання. Камер відео-спостереження катастрофічно бракує. Особливо відчутно це стало у вивченні матеріалів вбивста журналіста Павла Шеремета. Лише після цього за справу взялися активніше, і керівництво столиці і районів задекларувало вже до кінця 2017 року максимально обладнати камерами всі вулиці, навчальні заклади, ресторани та місця скупчення людей. Звіснр, що в цьому випадку і викрадене авто буде знайти значно легше.

В свій час ОАЕ (Об’єднані Арабські Емірати) інвестували  $ 125 млн. в систему стеження за автомобілями по всій території країни. Нова система булла покликана на те, щоби визначати швидкість і місцезнаходження автомобіля в будь-якій точці країни за лічені хвилини. Ноу-хау розроблялося у співпраці з компанією IBM, при чому вдосконалювалися як системи стеження , так і всі авто що зареєстровані в еміратах. В основі принципу роботи, які було закладено в далекому 2005 році,  використані можливості системи GPS (глобальна система визначення місцезнаходження). Супутники системи дозволяють визначити місцезнаходження об’єкта з точністю до 5 метрів.

Знімаючи дані про місцезнаходження автомобіля через певні проміжки часу, не важко визначити швидкість його руху. Дані про швидкість руху автомобіля будуть зіставлятися з базою даних обмеження швидкості на дорогах країни. Також в системі передбачена опція оповіщення поліції про порушення та викрадення сааме через систему мобільного зв’язку.

В країнах Европи ситуація з пошуком авт значно поступається розвинених центрам Близького сходу та Азії але теж задніх там не пасуть. В Німеччині добре розгалужена система оповіщення яка тісно завязана на екіпажах так званих «летючих поліцейських».  Не цураються німці йдвоколісного транспорту який є мобільним та швидким, останнім часом і автопарк істотно оновили .

Чого не скажеш про українські реалії. Розгалужена глобальна пошукова система, для України скоріше фантастика ніж реалії. Тому й статистика з викраденими автомобілями з року в рік погіршується. Викрадають з вуличних стоянок, платних паркінгів, гаражів  і навіть з автосалонів.

Так в Чернігові, у 36-річного начальника відділу продаж ТОВ «Автомобільна компанія «Сівер-Авто» невідомі вкрали автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» чорного кольору, без номерних знаків. Крадіжку скоїли 29 липня близько 9:20 з автосалоні «Toyota-центр», по проспекту Миру, 167. У баці автомобіля було 5 літрів пального. О 10:05 в місті Чернігові введено план «Перехват».

А кількома днями раніше  власниці чернігівського салону краси «Tattoo studio» Олександри Плахтій у Києві в спальному районі міста викрали улюблену «ACURA MDX». Відповідне оголошення було викладене в соцмережах..

Викрадено авто!!!!! ACURA MDX білого кольору СВ0808АТ 28.07.2016 в 2:54 ранку з вул.Лаврухіна 15/46. На багажнику наклейка з написом TATTOO, і потертий передній бампер. Авто можливо зараз десь у дворах стоїть з іншими номерами і в іншому районі.Хто бачив подібне авто, або щось знає, повідомте!!! Винагорода 4000$!

А поки, експерти радять автовласникам бути більш уважними і ретельніше добирати захист свого чотириколісного друга. Не нехтувати й механічними засобами та вибірково ставитися до місця паркування і ночівля

Ще статті по темі

Back to top button