Переможці «Борщ-Fest. Городище» поділились своїм фірмовим рецептом
Четвертий фестивалю-конкурс традиційного українського борщу «Борщ-Fest. Городище» подарував учасникам і гостям купу позитивних емоцій і незабутні смаки. Найкраще із конкурсними завданнями впорався вокальний ансамбль «Калинонька» Нехаївського будинку культури. Тож колектив став переможцем фестивалю. Диплом за популяризацію української кухні та народних традицій і грошовий приз − їхні!
У чому ж секрет нехаївського борщу, що так припав до смаку членам журі ?
Господиня Раїса Василівна Губар таємниць приготування розкривати не хоче, але на радощах усе ж ділиться рецептом переможного борщу з сушеними в печі грушами. Зветься страва Нехаївський квасок!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряничний сервіз, сокира і сердечки: жителька Березни випікає особливі пряники за старовинним рецептом
«Розпалюємо піч, беремо чавун, реберця, тремо буряк – ставимо варитися. Замочуємо груші в гарячій воді. Картопельку й цибульку обсмажуємо, капусту шинкуємо. Все вкидаємо, воно кипить. Сіль, цукор, приправи – борщ готовий!», – розповіла господиня.
А подавали борщик із пухкими варениками, пампушками з часником, запашним хлібом, домашнім сиром трьох сортів. І з дзвінкою піснею!
Друге місце фестивалю здобув колектив Публічної бібліотеки Коропської селищної ради
Третє – аматори Рождественського будинку культури
Джерело: Коропська селищна рада
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv