Суспільство (відео)

Будівництво олійного заводу та двох АЗС: в Остерській громаді активно залучають інвестиції (Відео)

В Остерській громаді активно залучають інвестиції для розвитку об’єднання. Так, на останній сесії була виділена земля для олійного заводу та автозаправних станцій.

«Звернулося підприємство, яке хоче побудувати в нас завод із виробництва олії. Таке рішення одноголосно ухвалили всі наші депутати. Також до нас звернулися на минулій сесії зі структури, яка хоче побудувати АЗС, та сама особа на цій сесії знову звернулася до нас, вона хоче побудувати в селі Крехаїв автозаправну станцію», — Леонід Мисливець, голова Остерської громади.

Значну допомогу для розвитку громади, зокрема щодо залучення державних коштів, надає народний депутат України Борис Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Остерської міськради схвалили звернення щодо недопущення зростання тарифів

«Завдяки народному депутату Борису Вікторовичу Приходьку цього року нам надійшли за розпорядженням Кабміну кошти на водогін – 1,4 мільйона гривень. Торік було виділено 1,6 млн гривень також на водогін. За ці кошти ми відремонтували приблизно 20 колодязів», — Леонід Мисливець, голова Остерської громади.

Крім цього, за сприяння Бориса Приходька громада раніше отримала 1,4 мільйона гривень на реконструкцію системи опалення міської лікарні.

Також у громаді наразі активно ремонтують дороги, акцент зроблено на ті, якими їздять шкільні автобуси. Один зі спільних обласних проєктів громади – це ремонт дороги в селі Білики.

«До нас звернулися з Біликівського старостинського округу, тими маршрутами проїжджає шкільний автобус. Ми не можемо її ремонтувати, адже ця дорога перебуває на балансі обласного управління капітального будівництва. Ми звернулися до обласного управління капітального будівництва і звернулися до депутата обласної ради Віталія Свириденка, і вони нам допомогли із ремонтом цієї дороги», — Леонід Мисливець, голова Остерської громади.

Проте не обійшлося на сесії і без надмірних емоцій. Так, одного з депутатів стурбувало зростання заробітної плати міського голови на 500 гривень або ж, наприклад, премії водію до його ставки в розмірі трохи більше ніж три тисячі гривень на місяць. Захотів встановити ліміти.

«Давайте все-таки якось встановимо ліміти, щоб якось було згідно з логікою, щоб ми знали, що ми в астрал не будемо влітати. Тим більше, що всі вже відпочили, всі у відпустках побули. Ми це знаємо», — Дмитро Єфіменко, депутат Остерської міської ради.

Загалом же сесія пройшла в конструктивному руслі. Також було затверджено низку важливих питань щодо поточної роботи міської влади.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button