Політика

Зроби щасливою дитину на Святого Миколая: традиція Івана Бакшуна

*Актуально

Його усі чекають з величезним нетерпінням. Дорослі і діти вірять в чудо саме цієї ночі, коли добрий чарівник розносить під подушки солодощі і гостинці. І не має більшого щастя у малечі, коли, прокинувшись зранку, під подушкою є подарунок. Не різочка, а пряник. Зазвичай, в люблячих сімях знаходиться хтось із батьків, хто виконує роль посланця Святого Миколая.

Проте, на Чернігівщині багато дітей, які цього святкового дня не отримали миколайчиків. І то не через непослух, не через їхні примхи чи погану поведінку. А через те, що таких «посланців чарівника» вони просто не мають…

В КЗ «Городнянський ліцей» Чернігівської обласної ради з денним перебуванням знаходиться 183 дитини. 23 з них — діти, що, за різних життєвих обставин, залишилися без батьків. Решта з малозабезпечених та багатодітних родин. Тут їх виховують в справжній теплій та дружній сімейній атмосфері. В них щирі посмішки і яскраві очі. Вони дружно зустрічають гостей і раді будь-якій увазі.

Протягом багатьох років в свою родину вони прийняли й Дмитра Соболєва та Івана Бакшуна.

ГО «Інтеграція» — це люди, що не з чуток знають,як воно, опинитися в складних життєвих обставинах. Разом із благодійником та, не байдужою до чужих проблем людиною, Іваном Бакшуном вони роблять багато корисних справ.

Так, вже кілька років поспіль «Городнянський ліцей» став для Івана Бакшуна та Дмитра Соболєва справжньою родиною: « Не дивлячись на своє політичне становище, сюди я завжди приїжджаю, як друг, — каже Іван Бакшун. – Тут не треба політика чи агітація. Тут цінні щирі почуття. Я особисто знаю більшу частину дітей цього учнівського колективу. З історією багатьох знайомий не з чуток. В силу своєї зайнятості, я не можу зустрічати разом з ними усі важливі дитячі свята. Проте, День Святого Миколая – це традиція, що не змінна роками. Солодощі і гостинці повинні отримувати усі діти в цей чарівний день. Усі, без виключення, не зважаючи на їх статус. Тому, сьогодні я тут, разом із дітьми, які потребують моєї уваги».

Своїх гостей діти ліцею зустрічали вже на порозі закладу. З обіймами і посмішками хизувалися святково-вбраною ялинкою та виставкою власних малюнків.

« Ми не чекали гостей, але знали, що ви – наші постійні друзі, не залишите без уваги дітей, — посміхається заступник директора Світлана Маланчук. – Діти, чекали, бо вважають вас справжніми посланцями Святого Миколая. З яким азартом і ентузіазмом вони вчили віршики і пісеньки, щоби порадувати своїх вірних друзів. Ми безмежно вдячні вам за вашу теплоту і доброту, турботу і небайдужість».

Для благодійників Івана Бакшуна, Дмитра Соболєва та команди діти створили справжній концерт. Святкові вірші та пісні вони виконували біля ялинки. А потім, з радістю смакували гостинцями та отримували подарунки.

Такі зустрічі дуже позитивно впливають на самооцінку і піднесення психологічного стану дітей, переконують вихователі. Зазвичай, протягом кількох днів після зустрічі із цими друзями, малеча має гарний настрій. Вони стараються добре вчитися та бути слухняними і вихованими: « А як же інакше – про поведінку і успішність їх завжди запитають і Іван Бакшун, і Дмитро Соболєв, — розповідає Світлана Маланчук. – Тому, і нам — вчителям та вихователям, це допомагає налаштовувати дітей на позитив».

Традиція відзначати День Святого Миколая саме в цьому закладі – багаторічна.

« Я отримую надзвичайне задоволення від того, що виконую роль помічника Святого Миколая, — посміхається Іван Бакшун. –Якщо я зробив щасливою хоча б одну дитини – в сто разів щасливий сам».

Ще статті по темі

Back to top button