Суспільство

Війна: як живе Ніжинський район

У районах Чернігівщини, підконтрольних українській владі, повністю функціонують органи влади та підтримується нормальна життєдіяльність.Сьогодні розповідаємо про Ніжинський район.

Працівники районної військової адміністрації спільно з органами самоврядування організовують навчальний процес та доступ до медичної допомоги; спільно з волонтерами опікуються переміщеними особами та розподілом гумвантажів.

Військова адміністрація — на постійному контакті з тергромадами.

Жителі Ніжина та району так само, як і внутрішньо переміщені особи, забезпечуються харчовими продуктами, засобами гігієни, медичними препаратами, зокрема й інсуліном, дитячим харчуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська намагаються блокувати Чернігів і обстрілюють інфраструктуру міста

Ціни на значущі продукти харчування тримають на контролі. Контролюють їх підрозділи управління Держпродспоживслужби спільно з відділами поліції та спеціальними робочими групами.

Усі лікарні району забезпечені медикаментами та харчами.

У кожен доступний старостат прибувають гуманітарні вантажі. На жаль, недоступною наразі лишається одна тергромада та 16 старостатів iз 98.

Станом на 25 березня у Ніжинському районі зареєстровано 2426 внутрішньо переміщених осіб. Переважно — жителі Чернігова, Києва, Чернігівської області.

У 7 населених пунктах району відсутнє повністю газопостачання, у 2 — частково, у 15 — відсутнє електропостачання. Мобільний зв’язок відсутній в 1 громаді, зв’язок Укртелекому — у 4-х, доступ до інтернету — у 3-х. На тимчасово окупованих територіях відновити мережі поки що немає можливості.

Російські окупанти на захоплених територіях продовжують терор проти цивільного населення. Підтверджено факти викрадення 2 посадових осіб місцевого самоврядування та 11 цивільних.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button