Культура (Вiдео)

«Сівачі українського поля»: у Чернігові презентували книгу (Відео)

Українці – нація нескорених. Це факт, який підтверджує наша багатовікова історія. «Сівачі українського поля» – одна з тих книжок, на сторінках якої є біографічні відомості з життя наших пращурів, що вкотре здатні підтвердити: український дух – неповторний і незламний.

«Відбувається презентація книжки-нарису про хліборобів, автор – Павло Свищ, «Сівачі українського поля».Ми запросили представників бібліотек міста і також до нас завітали працівники Інституту мікробіології, Станції юних техніків. Будемо сьогодні говорити про людей праці – хліборобів», — Надія Заваліна – головна бібліотекарка відділу гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Усе своє творче життя письменник по крупинках збирав інформацію про людей праці. Вивчав їхні наукові доробки та біографії. Так йому вдалося створити певний структурований історичний документ, оформлений у книжку.

«Кожен персонаж цієї книжки зробив такий винахід, яким користуються і досі в цілому світі», — Павло Свищ – письменник.

Основним завданням своєї книжки автор у сучасних умовах визначає мотивацію українців. Адже долі, описані в ній, вкотре доводять: Україна – країна нескорених.

«Донести, що українців не зламає жодна негода. І навіть ця війна, яка зараз триває в Україні. Кожен із персонажів цієї книжки має трагічну біографію, але важливо, що вони свою справу довели до кінця», — Павло Свищ – письменник.

Ця презентація стала першою цього року. Утім, за словами працівників бібліотеки, аж ніяк не останньою.

«Приємно, що на початку 2023 року ми робимо певне відкриття в науково-популярній літературі», — Надія Заваліна – головна бібліотекарка відділу гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button