Культура (Вiдео)

ONUKA – про зміни в музиці після повномасштабного вторгнення (Відео)

Після повномасштабного вторгнення в Україні змінився музичний контент. Зокрема, побільшало українських пісень, з’явилися музичні інтерпретації відомих поезій, що зазвучали по-новому, митці почали створювати музику на патріотичні теми та перекладати свої пісні українською. Про сучасну українську музику нам вдалося поспілкуватись із відомою українською музиканткою, яка завжди створювала український контент – Натою Жижченко.

 «Прекрасно, що з’явилося дуже багато української музики – україномовної музики, так і з’явилось багато байрактарщини, це таке поняття уже трошки відцвіло, але це все-таки закономірний процес, і зрозуміло, чому він відбувається, побільшало свідомої музики. Звісно, дуже багато рефлексії в музиці, це також зрозуміло»,- Ната Жижченко, фронтвумен гурту «ONUKA».

Деякі музиканти після повномасштабного вторгнення пішли захищати нашу країну. Інші ж почали волонтерити, аби таким чином підтримати захисників. З’явилося багато нових виконавців. Проте є й такі, які втекли з країни та продовжують писати російською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілі, готівка та квартири: аналіз декларацій депутатів Чернігова

«Артисти взагалі на кілька таборів поділилися. Мені здається, цей маркер взагалі так визначив, хто є хто. І більше немає таких, що і так, і ні. Це також, мені здається, добре»,- Ната Жижченко, фронтвумен гурту «ONUKA».

Проте і зараз росія продовжує заробляти на українцях. У 2023 році українці продовжували споживати російський відео- та аудіоконтент на стрімінгових сервісах і на YouTube. Аналітики порахували, що користувачі з України принесли авторам російського контенту приблизно $81,6 млн за рік, за які можна придбати 10 тис. дронів.

«Мені дуже шкода, що все одно російський контент у наших, я маю на увазі українських плеєрах, стрімінгах звучить, на жаль. І мені шкода, що не всі це ще розуміють, а особливо батьки ставлять дітям російські мультики. Це для мене вже свідомі батьки, які пережили, наприклад, окупацію, ховаються в підвалах і ставлять дитині «Маша і ведмідь», я цього взагалі не зрозумію»,- Ната Жижченко, фронтвумен гурту «ONUKA».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button