ВійнаКримінал

Трьох чернігівців суд покарав за ухилення від призову

Деснянським районним судом упродовж січня-лютого поточного року засуджено трьох жителів м.Чернігова за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст. 336 КК України).

Так, відповідно до Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та ст.1 Закону України «Про оборону України»,  з 24.02.2022 на території України введено воєнний стан та діє особливий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус розказав подробиці вчорашнього авіаудару по Семенівській громаді

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судових засіданнях доведено, що місцеві мешканці, будучи військовозобов’язаними, пройшли медичний огляд, за результатами якого визнані здоровими та придатним до проходження військової служби. В подальшому ними було отримано повістки, за якими вони мали з’явитися у відповідний час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у військову частину для проходження військової служби за мобілізацією, на особливий період, проте безпідставно, без поважних причин не з’явилися, таким чином ухилилися від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

З урахуванням визнання обвинуваченими своєї вини та щирого каяття судом призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з встановленням іспитового строку на два роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button