Кримінал

Двоє жителів Чернігівщини постраждали від шахраїв

Учора, 15 березня, від дій шахраїв постраждали двоє мешканців Прилуччини. Загалом громадяни втратили більше як 40 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.
15 березня до поліції звернувся 45-річний прилучанин, який повідомив, що напередодні йому зателефонував невідомий і назвався співробітником служби безпеки банку.

Незнайомець розповів чоловіку, що його банківську картку зламали. Щоб вберегти свої кошти, треба назвати всі відомості з його банківської картки. Заявник виконав усі вказівки шахрая, після чого з його картки зникло понад 38 тисяч гривень.

Того ж дня до поліції звернувся 59-річний мешканець Парафіївської громади. Чоловік повідомив поліцейським, що перерахував незнайомцю 3000 гривень як передоплату за придбання цукру. В результаті товару потерпілий так і не отримав, а недобросовісний продавець після надходження до нього коштів припинив відповідати на спроби зв’язатися з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдобанкір зняв із картки 20-річного чернігівця кругленьку суму

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у межах відкритих кримінальних проваджень.
Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки.

Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Також під час купівлі товарів через мережу Інтернет користуйтеся послугою післяплати, це допоможе вам зберегти гроші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button