Надзвичайні події

На Чернігівщині евакуювали двох малолітніх дітей із прикордонного села, що потерпає від російських обстрілів

Поліція вивезла з села Буда-Вороб‘ївська Новгород-Сіверського району 6-річну Кіру та 5-річного Давида разом з їхнім опікуном. Дітей поліцейські евакуювали до Ічні, де вони тепер житимуть.
Прикордоння Чернігівщини щодня зазнає ворожих обстрілів і бомбардувань. Окупанти цілять по житлових будинках, об’єктах цивільної інфраструктури. На жаль, від початку цього року внаслідок російських атак є загиблі та поранені мирні місцеві мешканці. Одна дитина загинула та ще одна зазнала поранень.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліція спільно з представниками місцевої влади проводить роз’яснювальну роботу з населенням і пропонує свою допомогу в евакуації до безпечніших громад.

«Наше село часто обстрілюють, бо кордон дуже близько. Були й «прильоти». На нашій вулиці вибухи чутно так, що шибки у вікнах дрижать. Днями до нас завітали поліцейські і запропонували вивезти нашу сім’ю в безпечне місце. Я й сам про це думав, але в нас немає власного транспорту.
Евакуюватися з дітьми одразу ж погодився. Дуже дякую поліції за допомогу!», – каже В’ячеслав.

Він офіційний опікун і дідусь Кіри та Давида. Їхня мама загинула, а батько позбавлений батьківських прав.

За словами В’ячеслава, виїжджати з рідного села їм гірко і болісно. Але безпека дітей, їхні життя та здоров’я важливіші. Тож родина свідомо пішла на цей крок:

Дружина вже поїхала в Ічню – облаштовувати нове місце. Сьогодні нас з дітьми туди вивозять поліцейські. Після цього будемо перевозити все господарство – коня, кіз, овець. Обов’язково заберемо домашніх улюбленців: у нас четверо котів і собаки.

Начальник Новгород-Сіверського райвідділу поліції Ігор Богдан говорить, що роз’яснювальна робота з мешканцями прикордоння триває. І вона дає свій результат: лише за тиждень із прикордонної зони евакуювалися понад 50 осіб. Хтось самостійно, а хтось із допомогою поліції. Нині в населених пунктах, які зазнають обстрілів і бомбардувань, залишаються жити близько сотні дітей.

Якщо ви потребуєте допомоги в евакуації – звертайтеся на лінію «102», або безпосереднього до поліцейських. Повідомте, в якому саме населеному пункті ви перебуваєте, та залиште контактні дані. Спільно з органами місцевої влади ми можемо забезпечити організовану евакуацію до безпечніших громад, а також подальшу підтримку і соціальний захист вашої родини. Це означає, що вам допоможуть знайти житло і школу чи садочок для дітей, працевлаштуватися на новому місці тощо, – звернувся до громадян Ігор Богдан.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button