Війна

Дружина загиблого бійця з Чернігова просить про допомогу

Війна несе горе та руйнування і насамперед забирає життя найкращих серед тих, хто став на захист рідної землі. Гіркі втрати нестерпно болять рідним, тому вони й прагнуть, аби пам’ять про близьких серцю людей жила вічно.

Чернігівка Світлана Геращенко навіть у своєму найстрашнішому сні й уявити не могла, що на українській землі буде війна і що вона забере в неї найріднішу та найкоханішу людину – чоловіка Миколу. Його вона згадує як дуже надійну та добру людину.

Микола Геращенко народився в місті Чернігові, тут виріс, навчався та працював. До повномасштабного російського вторгнення був слюсарем на ПП «Альтеп-Центр».

«Як наш Чернігів опинився в небезпеці, одразу пішов по зброю, мені нічого не сказав. Я, звісно, плакала. Але й розуміла, що він інакше не міг», – згадує Світлана.

Із перших днів Микола був добровольцем у ТРО і стояв на захисті Чернігова, тримав оборону біля стели «Чернігів» із Київського напрямку. Ніс службу в військовій частині А-7333, бригада 119, батальйон 167, був відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконував військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди. Від кухаря і військової – до тренера з джампінгу: шлях Наталії Белошиної

«Батьків у Миколи немає, у сестер своє життя. Я дітей йому не народила, він ростив мого сина з 5 років і 15 років ми були разом, здолали багато перешкод. Зокрема ми жили в гуртожитку, що по Попудренка, 16, де стіна обвалилася. Микола був моїм всесвітом, опорою, другом, коханим чоловіком. Я втратила дуже велику підтримку», – розказує вдова.

Після оборони Чернігова Микола воював на сході нашої держави. Спочатку був у Донецькій області, а потім у Луганській тримав оборону біля смт Білогорівка. Виконуючи бойове завдання та рятуючи побратима, зазнав тяжкого поранення. Лікарі боролися за життя Миколи Геращенка, та, на жаль, поранення були дуже тяжкими.

Нині Світлана Геращенко просить усіх небайдужих підписати петицію щодо присвоєння її чоловіку Миколі Геращенку звання Героя України. Підписати її можна, перейшовши за посиланням Присвоєння звання Героя України (посмертно) солдату Геращенку Миколі Миколайовичу

За словами Світлани, це буде гідне вшанування пам’яті полеглого.

«Мені сказали, що у нього замала заслуга, аби отримати звання Героя. Але ж він віддав найдорожче, що мав, – своє життя! Що людина може зробити більше? Йому вже не потрібні гроші чи якісь виплати, чи підвищення», – зазначила жінка.

Пані Світлана каже, що наразі петицію люди підписують неохоче. А зібрати треба 25 тисяч підписів. Поки що є лише 9755 голосів. Але ще є час – 50 днів.

«Я вважаю, що всі хлопці, які їдуть на нульові позиції, – Герої. Наших військових там багато гине.

Окрім мене, більше нема кому про Колю розповідати. Я оце ходжу, нагадую про нього, бо вже всі забули. Мабуть, ця ініціатива гріє душу тільки мені. Можливо, людям байдуже, а може, не всі вміють підписати петицію», – каже вона.

Нині всім нам не варто залишатися байдужими. Адже Микола Геращенко віддав своє життя, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Світлани Геращенко

Ще статті по темі

Back to top button