Суспільство

Швейна фабрика в криївці: як під час окупації області в Мені допомагали українським захисникам

Під час окупації в Мені в криївці шили для українських захисників форму та допомагали переселенцям. Наразі ця допомога переросла у відкриття швейної фабрики, що може забезпечувати роботою 20 швачок.

Про реалізацію цього проєкту на брифінгу в Чернігівській ОДА розповів підприємець із Мени Василь Кондаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину сунуть град і грози

«Під час повномасштабного вторгнення ми вирішили залишитись у громаді, надати людям нові робочі місця. Перебуваючи в окупації, почали шити одяг, якого на той час не вистачало нашим військовим. До цього ми не вміли шити, але відкрили інтернет і завдяки онлайн-урокам нам вдалось усе зреалізувати. Була дуже велика потреба в пошитті одягу для військових. Нам вдалось відшити майже 500 форм, передавали її човнами на Чернігів, також забезпечували нашу тероборону. Потім велика потреба з одягом і постільною білизною постала перед переселенцями, які їхали до нашої громади. Ми почали займатись і цим. Це ми все робили у криївці, бо ще танки їздили по району. Коли окупанти вийшли з нашого району, області ми почали шукати швейні машинки, знайшли приміщення, отримали грант 25 тисяч доларів. Ми продовжили навчання онлайн і відкрили власне швейне виробництво», – пояснив Василь Кондаков.

Наразі Василь Кондаков хоче повернути мігрантів із громади, які зараз живуть за кордоном, і забезпечити їх робочими місцями. В майбутньому планують налагодити співпрацю із закордонням. Спеціалізація фабрики – трикотажний одяг, постільна білизна та спецодяг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button