Суспільство

Літо на порозі: про перспективу літніх пришкільних таборів на Чернігівщині

До шкільних літніх канікул – рукою подати. І в батьків учнів традиційно починає йти обертом голова, як зробити так, щоб діти влітку хоч трішки відпочили та відволіклися від нинішніх непростих буднів, які щоденно несуть загрозу життю та здоров’ю. Водночас батьки мріють, щоб їхні діти під час літніх канікул зміцнили здоров’я, покращили знання іноземної мови й з інших шкільних предметів, проводили багато часу на вулиці й обов’язково ще й без мобільних телефонів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власників двоколісних більшає: в Чернігові рахують велосипедистів

Між тим, останні роки українським дітям у сенсі літнього відпочинку тотально не щастить. Спершу була епідемія ковіду, коли діти опинилися «зачиненими» у власних домівках, а потім сталося повномасштабне вторгнення, яке взагалі перевернуло все з ніг на голову.

До всіх цих потрясінь чимало школярів полюбляли відпочивати в денних пришкільних таборах, де в літній час для школярів зазвичай влаштовували цікаве дозвілля, насичене іграми та забавами з присмаком змагань і польотів творчості.

Ще однією важливою складовою будь-якого дитячого табору є нові знайомства, а також можливість відчути себе частиною нової команди, покращити комунікативні навички, розкрити свої лідерські задатки тощо. Досвід взаємодії у спільних командних проєктах не раз згодиться у майбутньому.

За словами Юрія Музики, начальника обласного управління освіти і науки, цьогоріч пришкільні табори на Чернігівщині працюватимуть, безумовно, що не так масштабно, як у роки до повномасштабного вторгнення, але таки будуть. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button