Кримінал

Поліцейські скерували до суду кримінальне провадження щодо розтрати комунальним чиновником з Ніжина понад двох мільйонів гривень

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом закупівлі керівником комунального підприємства Ніжинської міської ради великої партії вимірювального обладнання за безпідставно завищеними цінами. Матеріали провадження скеровано до суду.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

 В ході досудового розслідування слідчі обласної поліції за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області встановили, що підозрюваний чиновник побудував схему розтрати бюджетних коштів. Упродовж 2023 року фігурант реалізував її, використавши своє службове становище.

Спочатку зловмисник наказав підлеглим розробити цільову програму встановлення 150-ти вимірювальних комплексів на об’єктах керованого ним підприємства. Згодом фігурант домігся ухвалення цієї програми сесією Ніжинської міської ради, з виділенням відповідного фінансування з бюджету.

Для створення видимості законних дій чиновник оголосив відкриті торги в електронній системі публічних закупівель «Prozorro». Однак тендерні вимоги були явно дискримінаційними, прописаними під одного конкретного учасника, який і переміг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині браконьєр наловив риби на понад 47 тисяч гривень (Фото)

Слідство встановило, що внаслідок протиправних дій чиновника безпідставна переплата з бюджету склала понад два мільйони гривень.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та підготували обвинувальний акт, згідно з яким керівник комунального підприємства Ніжинської міськради обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом передано прокуророві Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button